Η παραδοσιακή ταβέρνα Αναστασίου που λειτουργεί οικογενειακά από το 1970, βρίσκεται στο κέντρο της κάτω Παύλιανης, ανάμεσα στους δύο ξενώνες μας «το Πέτρινο» και «Εποχές».
Μέσα σε ένα ευχάριστο και καθαρό περιβάλλον, όπου στο κέντρο της ταβέρνας υπάρχει πάντα το τζάκι αναμμένο, οι πελάτες μας μπορούν να απολαύσουν τα σπιτικά φαγητά που ετοιμάζει καθημερινά η κα Μαρία στην κουζίνα της καθώς και τα νόστιμα ψητά της ώρας και της σούβλας από την ψησταριά μας.
Η ταβέρνα Αναστασίου μπορεί να εξυπηρετήσει άνετα και γρήγορα έως και 70 άτομα.
Όταν ο καιρός το επιτρέπει, οι φίλοι μας απολαμβάνουν τον ήλιο ή τη δροσιά
που προσφέρουν τα πλατάνια και η μουριά της αυλής μας
με αποτέλεσμα να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε εξίσου γρήγορα έως και 120 άτομα.
Οι θαμώνες μας πρέπει να δοκιμάσουν οπωσδήποτε μερικά από τα μαγειρευτά μας, όπως το αγριογούρουνο στιφάδο με κρεμμυδάκια, το κοκκινιστό μοσχαράκι κατσαρόλας, τον χωριάτικο κόκορα με χυλοπίτες, τη γίδα βραστή.
Οι πίτες που φτιάχνουμε κάθε φορά είναι χειροποίητες και με φρέσκα υλικά. Η χορτόπιτα, η τυρόπιτα και η μακαρονόπιτα είναι μερικές από τις πίτες που ετοιμάζουμε κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Κυρίως κατόπιν παραγγελιών, από το φούρνο μας μπορείτε να δοκιμάσετε το κατσικάκι φούρνου, το κοτόπουλο με τις λεμονάτες πατάτες φούρνου, και τις «συνταγές της γάστρας».
Τα ψητά από την ψησταριά μας, που ετοιμάζονται γρήγορα και εκείνη τη στιγμή, είναι από ντόπια κρέατα της περιοχής μας.
Τα μπιφτέκια μας, για τα οποία η συνταγή της κας Μαρίας απαιτεί φρέσκο-νωπό κιμά, ζυμώνονται στο χέρι και σιγοψήνονται στη σχάρα την ώρα που παραγγέλνονται..
Τα αρνίσια παϊδάκια είναι πάντα ψιλοκομμένα και σερβίρονται καλοψημένα μαζί με την απαραίτητη γαρνιτούρα μας.
Το αρνάκι στη σούβλα «μαστορεμένο» με τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους, το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις μέρες που προβλέπεται από τις παραδόσεις μας, σε επιλεγμένα Σάββατα και Κυριακές αλλά και κατόπιν παραγγελίας..
Στην παραδοσιακή μας ταβέρνα μπορείτε να δοκιμάσετε αλλά και να πάρετε μαζί σας σπιτικά γλυκά του κουταλιού και του ταψιού που με μεράκι φτιάχνει η Μαρία με συνταγές που περνάνε από τη μητέρα στην κόρη..
Το γλυκό μήλο από φιρίκι, το γλυκό κυδώνι, το γλυκό κεράσι από πετροκέρασο ή από μαύρο κεράσι καθώς και το καρυδάκι προέρχονται από τα οπορωφόρα δέντρα της Παύλιανης με τους τοπικούς γεωργούς να μας δίνουν τους καλύτερους καρπούς από την σοδειά τους.. Μπορείτε να τα απολαύσετε και με σπιτικό γιαούρτι από πρόβειο γάλα..
Τα γλυκά ταψιού μας είναι η καρυδόπιτα, το ραβανί, το γαλακτομπούρεκο και η πορτοκαλόπιτα, τα οποία κατά τους θερινούς μήνες μπορούν να συνοδευτούν με το δικό μας παγωτό από πρόβειο γάλα!!
Τα σπιτικά λικέρ που φτιάχνει η κα Μαρία και που μπορείτε να δοκιμάσετε επί τόπου και να πάρετε για εσάς και τους φίλους σας είναι το καρύδι, το κράνο, η αρμπαρόριζα και το περγαμόντο
Θαμώνες που μας προτιμούν τόσο για τα φαγητά και την εξυπηρέτησή μας όσο και για τις τιμές και την εύκολη πρόσβασή στην ταβέρνα μας είναι κυρίως: