Παύλιανη, Φθιώτιδας, τηλ.: 22310 83111

Ξενώνες Πέτρινο & Εποχές

25 Nov

Ράλλυ Λαμίας 2016: Με την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα ενόψει του Τελικού του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου που θα διεξαχθεί στην περιοχή της Λαμίας στις 26-27 Νοεμβρίου και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στέλνουν το δικό τους μήνυμα-καλωσόρισμα στον αγώνα!

Την ευθύνη της Οργάνωσης του Τελικού, έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο “Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας” (Α.Λ.Α.Λ.)  και οι άνθρωποί του προετοιμάζονται εντατικά, ώστε τα πάντα να είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, στοιχείο που χαρακτηρίζει τις αγωνιστικές διοργανώσεις του Σωματείου. Το Ράλλυ Λαμίας θα ξεκινήσει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου με τη διεξαγωγή της γνωστής Ειδικής Διαδρομής “Μπράλος”, που φέτος μετατρέπεται σε “Μπράλος-Σκαμνός” και για πρώτη φορά, θα έχει μήκος 15,6 χιλιομέτρων, διασχίζοντας και το ομώνυμο χωριό. Μάλιστα, η διαδρομή θα επαναληφθεί λίγο αργότερα ως νυχτερινή, με τους ήχους και το φωτισμό των αγωνιστικών αυτοκινήτων, να φέρνουν στο νου τον Μπράλο παλαιότερων εποχών. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, το Ράλλυ Λαμίας περιλαμβάνει από ένα πέρασμα στις Ειδικές Διαδρομές Καλοσκοπή και Παύλιανη, με μήκος 13,17 και 15,2 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ενώ ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την Υπερειδική Διαδρομή “Άγιος Λουκάς”, που διεξήχθη με επιτυχία για πρώτη φορά το 2015, μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Οι προσπάθειες και ιδέες της Οργανωτικής Επιτροπής δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν δίχως τη στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που για ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των ανθρώπων της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, καθώς ο Δήμος Λαμιέων είναι ο Μεγάλος Οικοδεσπότης του γεγονότος που θα διεξαχθεί κατά 80% εντός των διοικητικών του ορίων, ενώ παράλληλα είναι Συνδιοργανωτής του αγώνα. Επιπλέον, η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος έχει βοηθήσει τα μέγιστα, βελτιώνοντας-επισκευάζοντας το δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η Ειδική Διαδρομή “Μπράλος-Σκαμνός” που θα διεξαχθεί με αυτό το μήκος για πρώτη φορά. Σημειώνεται πως πέραν του Δήμου Λαμιέων, τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος όσο και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος, εμπλέκονται ενεργά στο Ράλλυ Λαμίας με τον πολύ σημαντικό ρόλο του Συνδιοργανωτή.

Το γεγονός ότι το Ράλλυ Λαμίας αποτελεί ταυτόχρονα τον Τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου, στοιχείο που υποδηλώνει τη βαρύτητα του αγώνα. Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) προχώρησε φέτος σε μια διαφοροποίηση του Κυπέλλου Ασφάλτου, αλλάζοντας τη μορφή του σε σύγκριση με ότι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, αντί για έναν ενιαίο θεσμό με συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, δημιουργήθηκαν Περιφερειακά Κύπελλα Ασφάλτου ανά περιοχή (Βορείου Ελλάδος, Κεντρικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Κρήτης) με δική τους σειρά αγώνων και ξεχωριστή βαθμολογία, η οποία διαμόρφωσε ταυτόχρονα και τη βαθμολογία του Κυπέλλου Ασφάλτου ενόψει του Τελικού της Λαμίας. Οι αγώνες όλων των Περιφερειακών Κυπέλλων έχουν ολοκληρωθεί, οπότε υπάρχει εικόνα τόσο για τη βαθμολογία πριν τον Τελικό της Λαμίας, όσο και για τα πληρώματα που πληρούν τις προδιαγραφές της προκήρυξης ώστε να βαθμολογηθούν στα Περιφερειακά Κύπελλα και να διεκδικήσουν το Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ.

Με βάση λοιπόν την σχετική προκήρυξη της ΕΠ.Α., ο Τελικός του Κυπέλλου Ασφάλτου στη Λαμία προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου με συντελεστή 2, το οποίο σημαίνει πως οι βαθμοί που θα κερδίσουν τα πληρώματα στον αγώνα θα πολλαπλασιαστούν επί δύο (το πλήρωμα που θα λάβει τους βαθμούς του πρώτου θα κερδίσει 50 βαθμούς, το πλήρωμα που θα λάβει τους βαθμούς του δεύτερου θα κερδίσει 36 βαθμούς κ.ο.κ.). Στον Τελικό της Λαμίας μπορούν να συμμετάσχουν και πληρώματα που δεν έχουν ακολουθήσει κάποιο Περιφερειακό Κύπελλο, τα οποία θα καταταγούν κανονικά ως προς τον αγώνα, όμως δε θα βαθμολογηθούν, αφού η βαθμολογία θα υφίσταται μόνο για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης για το Κύπελλο Ασφάλτου. Το σκεπτικό της ΕΠ.Α. πίσω από αυτή την απόφαση στην αρχή της χρονιάς, ήταν η διατήρηση του ενδιαφέροντος μέχρι τέλους, ώστε πολλά πληρώματα που έχουν περάσει στον Τελικό μέσω των Περιφερειακών Κυπέλλων, να μπορούν να διεκδικήσουν τη διάκριση.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Λαμίας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Karellis Group (Επίσημος Διανομέας και Επισκευαστής Citroen, Isuzu, Jeep, Lancia, Peugeot, Skoda στη Λαμία), ενώ το επίκεντρο του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο έξω από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.) όπου θα στεγαστούν το Service Park και το Park Ferme. Η Γραμματεία και το Γραφείο Τύπου θα στεγαστούν δίπλα στην έξοδο του Service Park, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS“ που στηρίζει τον αγώνα όντας ένας από τους Χορηγούς. Ο Τερματισμός, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα έχει πανηγυρικό τόνο και θα διεξαχθεί στο πιο κεντρικό σημείο της Λαμίας, την Πλατεία Ελευθερίας, μετά από 5 Ειδικές Διαδρομές μήκους 63,35 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

https://time2rally.gr/2016/11/18/rally-lamias-2016-me-tin-stiriksi/

Leave a Reply